Café Merkur

Café Merkur Entré
Café Merkur Entré

Slank in på Café Merkur. Det är den som ligger på Florianigasse. 

Tyckte det såg sådär jätte mysigt utifrån, så varför inte testa det hela.
Man har en uteservering som går efter ena långsidan av Caféet, där är borden utställda som i små grupper. Man har krukväxter modell större för att avskärma mellan dom olika sektionerna.

Café Merkur Interiör
Café Merkur Interiör

När man kommer in så möts man av ett ganska så stort rum, inte då bara på längden utan här är det rejält tilltaget upp till taket. Kändes som om man stod inne i en kub. Ur högtalarna så strömmade det härlig 80 -tals musik, inte för högt och inte för lågt utan sådär lagomt. Dom skall ha stort plus i kanten för att det första rummet är just rökfritt, man har alltså här satt rökarna längst in i Caféet. Bra att servitörerna håller rent, var en barnfamilj innan mig, så det såg sådär lite ostädat ut. Var visserligen bar några kex och matrester på golvet. Detta togs bort i en hast. Borden här är blandat mellan runda och rektangulära, oavsett vilket du sätter dig vid så är stolarna lika osköna som att sitta på en gråsten.

Caféet Restaurangen erbjuder en stor frukost meny under veckan och fram till 12.00 på helgerna håller man den ända till 17.00 på eftermiddagen.
Inredningen går i det lite mera rustika hållet och så har man massor med växter överallt, både stora och små pryder de hela Caféet Restaurangen. Menyn är ganska så rakt på sak, inte så stora utsvävningar men man har det mesta så man behöver inte gå härifrån hungrig.

Café Merkur Interiör
Café Merkur Tidningshyllan/Baren i bakgrunden

Tog en dubbel espresso denna gång, tyvärr så blev det nog inte helt rätt. För det som kom till bordet var mer likt en vanlig mugg med bryggkaffe ala Sverige. Servitrisen hävdade bestämt att det var en espresso, dock var den god och välsmakande. Men inte en espresso enligt mig. Tog dagen till ära även en banana split, den var helt ok, men förvänta dig inte en som du får i hemma i Sverige. För dom är inte det minsta lika sånär som på glassen och grädden, jo man har en banan med här också men där slutar liknelserna.

Dem har alltid gott om dagstidningar och tidskrifter att läsa. Man kanske inte uppfyller kravet som ett Wiener Caféhaus skall ha men tillräckligt i alla fall. Servitriserna är alltid mycket vänlig, men var i vart fall denna dag lite långsamma av sig när det kom till servering. Om du åker hit, så skall du verkligen inte förvänta dig lyx, utan ett kvarters Café med mysig miljö.

Här är det bara kontanter som gäller, man tar inga som helst kort. Man har tyvärr inte heller något fritt WiFi till sina kunder här. Men du får ändå bra kvalitet och service utifrån det pris du betalar!

Totalbetyg: 3,1
Adress: Florianigasse 18, 1080 Wien
Hemsida: http://www.cafemerkur.at/


Publicerat

i

, , , ,

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *