Café L. Heiner K.u.K Hofzuckerbäcker

Café L.Heiner K.uK. Hofzuckerbäcker
Café L.Heiner K.uK. Hofzuckerbäcker

Ännu ett café mitt på turistgatan. Vid första anblicken kan man tro att de enda borden är de små ihopklämda vid disken när man kommer in. Så är icke fallet! En trappa upp finns ett antal rum och cafébord av varierande storlek. De flesta hamnar i det första rummet, och även om ett fönsterbord alltid är trevligt. Speciellt så här en trappa upp.

Café L.Heiner K.u.K Hofzuckerbäcker
Café L.Heiner K.u.K Hofzuckerbäcker

Rekommenderar att om man vill ha lugn och ro att välja något av de inre rummen på övervåningen. Ju längre in desto lugnare. Baksidan med det valet kan vara just snabbheten på serveringen.

Här kan man äta allt från lättare lunchmat till smarriga bakelser. Köket renderar förvisso inga stjärnor, men maten är vällagad och helt OK.

Café L.Heiner K.u.K. Hofzuckerbäcker
Café L.Heiner K.u.K. Hofzuckerbäcker

Kaffet är tunt, på gränsen till blaskigt. Espresson var väldigt misstänkt lik vanligt bryggkaffe. Hur detta kan ske på en Hovleverantör övergår dock mitt förstånd. Kommer visserligen tillbaka för att se om detta bara var engångs händelse.

Servicen är inte den snabbaste, i vart fall inte denna gång. Men med tanke på antalet gäster i förhållande till antalet personal så är väntetiden fullt förståelig. Personalen var väldigt trevlig och förstod eller i vart fall låtsades förstå, att vi inte ville ha något mer än just detta kaffe. 

Helt rökfritt i hela lokalen vilket är ett stort plus. Hur nu ett så pass väletablerat Konditori / Café inte har fritt WiFi kan funderas på. Enligt min mening så är detta ett mediokert men helt ok café att slinka in på när man vill fly citystressen en stund.

Bageri Heiner startades runt 1840. Detta lilla bageriet utvecklades snabbt till ett berömt Café och konditori

Café L.Heiner K.u.K. Hofzuckerbäcker
Café L.Heiner K.u.K. Hofzuckerbäcker

i hjärtat av Wien. Vars popularitet också den kejserliga familjen inte gick förbi. Kejsar Franz Joseph I. satte upp ”Heiner” på listan över sina leverantörer och sedermera adlades Ludwig Heiner med titeln kejserliga och kungliga Hofzuckerbäckers.

Betyg: 3.0
(Kan komma att ändras vid ett andra besök).
Adress: Kärntnerstraße 21-23, 1010 Wien
Hemsida: http://www.heiner.co.at/


Publicerat

i

, , , , ,

av

Kommentarer

Ett svar till ”Café L. Heiner K.u.K Hofzuckerbäcker”

  1. Profilbild för Monika
    Monika

    Det finns ett Café Heiner även på Wollzeile 9, vilket jag tycker är trevligare än det på Kärntnerstraße.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *