Café Konditorei Bredendick

Entréen in till Café Bredendick. Bildägare Café Bredendick http://bredendick.lima-city.de/
Entréen in till Café Bredendick. Bildägare Café Bredendick http://bredendick.lima-city.de/

Café Konditorei Bredendick grundades 1882 av Gottfried Anton Bredendick.
Fortfarande så använder man sig av familjens gamla familjerecept för bakverken och kakorna. Man måste säga att uppvisningen av familjereceptens färdiga produkter ser mer än lovligt goda ut. Bara en liten hake här, man har inte så bra koll på glutenfria alternativ, det gäller både kakor – bakverk samt den enklare maten.
Lite tack vare att detta inte är någon stor kedja så kan dom ordna i vart fall lite enklare mat helt gluten fritt, gäller bara att vara lite vänlig så förstår dom och ger en service som är fullt godkänd.

Bild på serverings disk inne på Café Bredendick.
Bild på serverings disk inne på Café Bredendick.

Ägaren och personalen är riktigt trevliga och tillmötesgående, inom vissa gränser förstås vi är trots allt i ett ganska så konservativ del av Europa. Framför allt när det kommer till Café kulturen.
Man försöker verkligen locka till sig andra kunder än dom traditionella Café besökarna, hit kommer vanligen mer kulturintresserade och då mer åt konstnärs hållet. Man ordnar gärna mindre vernissager samt att man hänger gärna upp tavlor av olika konstnärer, lite som en extra bonus.

Interiörbild inne i Café Bredendick.
Interiörbild inne i Café Bredendick.

Miljön är ljus i stort och man har lagt rökavdelningen ett rum in, vilket är ett plus i kanten. Nackdelen är dock att toaletterna hittar vi innanför rökrummet. Stora rummet är prytt av några små klassiskt fyrkantiga marmorbord, stolarna är i trä med liten stoppning i sitsen. Man sitter riktigt bra i dessa stolar, dock kanske man inte vill sitta alltför länge, träsmaken kommer krypande efter en timme. Bardisken är klassiskt lång och placerad utefter den inre väggen, den är i ljust trä fanér och in ena änden så har man alltså disken med alla bakverk.

Min sedvanliga dubbla espresso var ok, men inte mer. Om det nu berodde på dagen eller av andra anledningar vet jag ej, men den behöver man absolut jobba på. Creman var i det närmaste obefintlig samt att det var för besk smak överlag. Koppen var kall men som sagt servicen var god.

En mysig interiör bild inne på Café Bredendick.
En mysig interiör bild inne på Café Bredendick.

Här har man fritt Wifi, bara att fråga så får man lösenordet. Tidningar och tidskrifter finner man även här, inte i samma mängder som på Café Landtmann eller Café Central men det fins. Man återfinner dom vanligaste dagstidningarna samt en och annan tidskrift.

Värt att tillägga att man har också en mindre försäljning av hemmagjord marmelad, kan rekommenderas, den var riktigt bra gjord och god dessutom.

Totalbetyg: 3,2
Adress: Sechsschimmelgasse 4, 1090 Wien
Hemsida: http://bredendick.lima-city.de/


Publicerat

i

, , , ,

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *