Café Hofburg

Café Hofburg
Café Hofburg

Beläget på en av borggårdarna i Hofburg är detta Café sommartid lätt översvämmat av turister. Dock, om man avstår från att sätta sig ute, utan istället går in i en av de inre salarna, hittar man oftast bra platser.

Caféet har fri WiFi (Freeway) och drivs av samma kedja som Landtman och Café Central. Detta borgar för hög kvalité på både bakelser och dryck.
Kaffet är riktigt gott och bakelserna härligt kaloristinna. Servicen är helt OK.

Trots de underbara omgivningarna så kan det dock inte kategoriseras som ett klassiskt Wiener-café. Men det har inte riktigt hamnat i Turist-fälle diket ännu utan är väl värt ett besök. Om inte annat som ett litet depåstop mellan besök i Skattkammaren och Sissi-museet.

Att sitta här och avnjuta sin kaffe eller vad det nu är man har beställt är underbart.  Det är underbart att bara sitta här och idka en av mina sysselsättningar ”antropologi studier”. Är man uppmärksam på det skådespel som erbjuds varje dag här så har man inte många minuter där man inte förundras över den mänskliga rasen. Här vandrar folk i både det ena och andra, med selfiepinnar och andra förunderliga lösningar på hur tar man den bästa selfien. Många goda skratt kan man få sig.  Skulle det nu inte förnöja så finnes här också ett stor och brett utbud av allehanda dagstidningar. Böcker har jag dock ej funnit här men frågar man snällt så kanske dom har det också.

Betyg: 3,8
Adress: Hofburg, 1010 Wien
Hemsida: http://www.cafe-hofburg.at


Publicerat

i

, , , ,

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *