Café Francais

Café Francais Schottentor Wien
Café Francais Schottentor Wien

På ett bekvämt avstånd från Schottentor, så finner vi detta Café Francais.

Visst det här Caféet är lite sådär okomplicerat Chict Café. Interiören är i ett mer modernt snitt.
Den ena långsidan pryda av stora speglar och vid fönstren så finner vi små runda bord. I mittgången så har man satt ut mera vanliga rektangulära bord, även om man får känslan av skogskoja med långbord.

Det är ett mysigt Café. Har man dock det lilla minsta tendens till tinnitus så bör man nog sätta sig utomhus eller alternativt ta ett annat Café.

Café Francais Interiör bild
Café Francais Interiör bild

Här är det väldigt högt till tak och inga tyger som tar upp ljuden. Allt hörs väldigt väl, tallrikar som slamrar eller bestick som skramlar. Den övervägande majoriteten på dagtid här är studenterna, orsaken är enkel det ligger mittemot Universität Wien Schottentor.

 

Café Francais har en helt ok espresso, den saknar dock det där lilla extra.  Menyn är liten men bra. Äter man frukost här, så kommer du att se att varje frukost alternativ har roliga namn av kända personer. En klart trevlig idé.

I ett bra Café tycker jag att det skall det finnas ett bra utbud av tidningar. Här finner man tyvärr bara tabloider och tidskrifter. Ingen dagspress, inga internationell tidningar. Men man har i alla fall fritt WiFi här, och det är ett bra plus i kanten.

Går man hit på kvällen så rekommenderar de själva att man bokar bord innan. Det är populärt och maten är god här, så det kan bli rätt fullt.

Totalbetyg: 3,4
Adress: Währinger Strasse 6-8, 1090 Wien
Hemsida: http://www.cafefrancais.at


Publicerat

i

, , , ,

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *