Café Dommayer

Café Dommayer Bildägare @www.viennaphoto.at
Café Dommayer Bildägare @www.viennaphoto.at

Så har vi kommit till ett av de Caféer som jag varmt rekommenderar att besöka Café Dommayer i Hietzing. Visst det ligger en bit utanför stan men det är värt det. Caféet ingår i Kurkonditorei Oberlaa, vilket sätter en viss standard på utbudet och borgar för kvalitet på detsamma.

Sätter vi oss inomhus så är inredningen av det traditionella snittet, så som det sig bör i ett Wiener Café. Små trevliga bord där samtalen skall dominera emellan parterna. De så självklara spikraka sofforna pryder sina platser inne i Caféet, trots allt så är de rätt sköna att sitta i. Visst har man även ljuskronor i taken här, stilen i stort påminner om början av 1900 -talet men är i själva verket renoverat under 1990 -talet.

Café Dommayer Hietzing Interiör
Café Dommayer Hietzing Interiör

Självklart så har man också en uteservering eller i det här fallet så har man två. En på framsidan vid ingången där också de flesta kommer att sätta sig av turisterna. Tar man sig nu lite mer tid så gå igenom Caféet och ut på baksidan, här har vi nu helt klart den absolut trevligaste uteserveringen i Wien. En rosenträdgård med bås och avskildhet. Det är nu, nu på våren som man skall vara här och inmundiga sin frukost, frukost i rosenträdgård med god service går verkligen inte av för ”hackor”.

Kan inte annat säga än att jo man har också dagstidningar, flera dessutom så visst uppfyller man kravet för ett Wienerkafeehaus. Dem har dessutom fritt WiFi här, de är kopplade till det numera kända Freewave nätet som vi har skrivit om här tidigare.

Totalbetyg: 4,3
Adress: Dommayergasse 1, 1130 Wien
Hemsida: http://www.oberlaa-wien.at/standort-13/

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *