Café Diglas

Café Diglas Entré
Café Diglas Entré

Här har vi ett till av dem Wienska kaffehusen, Café Diglas Wollzeile. Caféet startades upp på 1920 talet. Du finner här ett ordentligt utbud av kakor och tårtor för alla de smaker.

Om man vill äta här så har dom ett relativt bra utbud på varma rätter, och några olika lunch alternativ. Testade deras korvmeny för dagen, vilket var klassiska käsekrainer inlindat i bacon som dessutom var glutenfria samt strips och senap.

Den absolut största överraskningen var den mycket vänliga servicen och en leende servitör. Måste ha varit för tidigt på dagen helt enkelt. Snabb service med ett leende och till ock med en nota när jag begärde det, ingen kurra gömma på dom har servitörerna.

Café Diglas Espresso
Café Diglas Espresso

Deras espresso var/är den absolut bästa som jag har testat hittills här i Wien. Bra med skum, god/mycket god balanserad beska och framförallt inget socker behövdes överhuvudtaget. Den var helt enkelt ”skit bra” för att uttrycka mig vulgärt.

Dom har alla dom klassiska attributen som behövs för att kunna få tillhöra dom klassiska kaffehusen. Dagstidningar av flera sorter, både när det gällde lokalt Österrikiska och Engelskspråkiga tidningar. Kunde även finna veckotidningar samt en och annan tidskrift. Caféet Diglas är en sedan länge ett väletablerat café i Wien (Innerstaden).

Café Diglas Interiör bild
Café Diglas Interiör bild

Väl värt ett eget besök, nu under sommartid sitt ute på kortsidan. Vill man dock komma bort från turister och andra gående så intag sittplatsen inne istället!

Totalbetyg: 4,0
Adress: Wollzeile 10, 1010 Wien
Hemsida: http://www.diglas.at/

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *