Cafe Confiserie beim Ronacher

Vid första anblicken verkar detta café med god marginal falla inom kategorin ”Charmigt och Genuint”
Närheten till teatern accentueras av diverse affischer och bilder på mer eller mindre kända skådespelare som hedrat etablissemanget genom sin närvaro.
Det är litet och hela stället är rökfritt. Så långt allt väl.

Spanar in ett bord inne i hörnet när jag kommer och styr stegen däråt. Blir dock snabbt hejdad av servitrisen som upplyser mig om att jag inte kan sitta där. Varför är ännu oklart då det inte fanns någon reserverat-skylt eller kom någon annan gäst som satta sig där under tiden jag var där.
Slår mig i alla fall ner vid ett annat bord och ögnar igenom menyn.

Alla menyer måste numera innehålla information om allergener. De flesta restauranger har löst detta genom ett enkelt kodsystem. Alla rätter som innehåller gluten är märkt med ett litet a. Alla som innehåller ägg b, osv. Detta lilla café hade löst uppdraget genom att sätta en liten * vid allt som innehöll antingen Gluten, Ägg, Fisk, Jordnötter, Soja, Mjölk, Skaldjur, Selleri, Senap, Sesam och eller Sulfiter. Ingen urskiljning utan omeletten som innehåller ägg(troligen) får samma anonyma markering som den med största sannolikhet glutenhaltiga Sandwichen. I praktiken alltså ingen hjälp alls för allergikern.

Jag beställer i alla fall min vanliga Caffe Latte. Efter en mycket lång väntan när den enda servitrisen, som verkar vara tillverkad samma år som Cafét öppnade ägnar tiden åt allt från telefonsamtal, städning av kör samt samtal med kunder som försöker gå, får jag tillslut min Cappuccino….
Tänker att jag hinner plocka ut pension om jag skall rätta henne, och att det trots allt var samma pris på dem. Smaken var dock icke existerande. Vattnig är ordet för dagen.

Jag kan tyvärr inte rekommendera detta Café på något sätt. Servicen var under all kritik. Kaffet smaklöst. Duken vid bordet jag satt var full med fläckar.

Nej, lägg hellre dina pengar på att besöka något av Wiens alla andra Caféer, och lämna detta, förvisso pittoreska, men ack så tråkiga café att leva vidare i sina drömmar om fornstora dagar.

Betyg: 1.5
Adress: Seilerstätte 14
Hemsida: http://www.caferonacher.com/ev/index.htm


Publicerat

i

, , ,

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *