Café Central

Entrén till Café Central
Entrén till Café Central

Finns massor att skriva om Café Central där jag just har satt mig ner.
Det här är nog en av de svåraste Caféerna at komma in till utan att man måste stå i kö för att komma in. För köa in till ett Café det går bara inte, hur som helst just denna dag så var det ingen kö alls utan det vara bara att gå fram till kyparen i svart kostym och slips. Det är nämligen den som bordsplacerar en på Caféet, när vi nu nämner kypare så finns det där faktiskt tre stycken kategorier till på Café Central. Nämligen dom som har svarta byxor och svart väst varpå dom utanpå alltihopa har ett vitt förkläde ankel långt samt slips, det är nämligen dessa som tar upp beställningen och tar betalt, sedan har vi dom som också  har svarta byxor och svart väst samt ankellångt midjeförkläde dom har istället för slips en svart fluga det nu dessa som serverar det du har beställt, varpå vi nu raskt kommer fram till sista kategorin dom som nämligen är helvita i sin klädesdräkt dom tillhör konditori delen dom gör och bär fram din tårta till kyparen som sedan kommer med den till ditt bord.

Detta är ett Café med sin över 100-åriga historia, öppnades 1876 och var en mycket populär mötesplats för som var ledande inom konst, litteratur, politik och vetenskap, dessa stora herrar har bevistat detta Café så som Arthur Schnitzler, Sigmund Freud, Peter Altenberg och Leo Trotzki (informationen hämtad från hemsidan deras). Då liksom idag så är detta legendariske litteratur café en mötesplats för alla åldrar.

Tee på Café Central
Tee på Café Central

Dagen till ära så beställde jag en kanna med frukt te istället för den sedvanliga espresson, behövde inte höja många ögonbryn för att en kypare skulle uppenbara sig vid bordet och ta upp min beställning på just denna kanna te.

På det här Caféet som verkligen är en institution i Wien har man en gedigen disk med konditori godsaker i form av tårtbitar och andra sötsaker. Denna konditori del är dessutom omringad av sex stycken pelare med olika målningar under taket, dom formar en inhägnad som liknar mycket en paviljong, det blir en väldigt fin inramning. I den övriga delen av salen så är det jätte härliga valvbågar som befinner sig 6-7 meter upp, i mitten av salen så står det en flygel där man har några gånger under dagen en pianist som kommer och underhåller oss gäster.

Fri Wifi har man även här, när man nu kopplar upp sig mot detta Wifi freewave så får man också en önskan att när man lägger upp sina bilder på internet att man också taggar dom med #CafeCentralWien, en önskan som är väldigt lätt att göra. Smart marknadsföring, kanske något som fler skulle kunna ta efter. Man åter finner här också väldigt många dagstidningar som man kan läsa, finns från flertalet större tidningsutgivare i Europa.

Vill man ha bästa servicen så är tipset först att man själv är trevlig och inte för bestämmande samt att vara extra trevliga mot dom som har som uppgift att ta betalt. Gör man det så kommer du att få en riktigt trevlig service och upplevelse.
För tyvärr Wiens Caféer är inte precis kända för att ha den bästa servicen.

Totalbetyg: 4,0
Adress: Ecke Strauchgasse / Herrengasse, 1010 Wien
Hemsida: http://www.palaisevents.at/cafecentral.html


Publicerat

i

, , , , ,

av

Kommentarer

3 svar till ”Café Central”

 1. Profilbild för CJ
  CJ

  en fin beskrivning av Cafe Central !
  det är verkligen en institution i Wien och känd över landets gränser.
  Varje gång man är på detta speciella och unika Cafe,
  tar man med sig en inspiration . . . och några kalorier 😉
  om man nu inte bara beställer te naturligtvis ! 😉

 2. Profilbild för Josef Ramola
  Josef Ramola

  1876 -2015 är väl snarare 140 år?

  1. Profilbild för per@scharffenberg
   per@scharffenberg

   Visst är det så, ca 140 år skall det vara. Tack för påpekandet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *