Café Bräunerhof

Café Bräunerhof
Café Bräunerhof

Vart skall vi börja beskriva Café Bräunerhof. Har man varit i Wien och lyckats med konststycket att missa syrliga Wienska kypare. Då kan man gå hit, det är mer än regel än undantag att dom är syrliga i sitt sätt. Men för den saken skull så gör det dom inte mindre effektiva, snarare tvärtom.

Låt det inte avskräcka för ett besök, och inte heller själva miljön. Den har man nog inte bekymrat sig att försöka renovera på dom sista fyra årtionden, kanske även längre ändå. Oavsett så är det ett riktigt trevligt ställe att besöka. Man har här riktigt bra topfentorte skulle den för dagen vara slut så slå till på en klassiker apfelstrudel. Dom serverar också helt ok dagens rätt, om man kommer hit vid lunchtid. Måste medge att det är ytterst sällan som man går härifrån missnöjd.

Café Bräunerhof
Café Bräunerhof

Den sedvanliga dubbla espresson var här också mycket god. Bra tjocka på skummet så att säga. Den är krämig och god med helt ok beska. Dom vet hur en klassisk espresso skall vara utefter Wienska mått.

Man har här inget fritt internet, utan här är det gamla tider som gäller. Man går gärna hit om man vill kunna sitta och läsa en god bok ifred eller kanske en dagstidning.

Lokalbefolkningen som kommer hit sitter gärna och diskuterar livet och dess öden. Man kan också få hör ett och annat affärsmöte avklaras här. Det är helt enkelt en institution av Wien, det tillhör definitivt den gamla Café kulturen. En av dom stora författarna i mera modern tid Thomas Bernhard var en frekvent gäst här.

Totalbetyg: 3,7
Adress: Stallburggasse 2, 1010 Wien
Hemsida: http://www.braeunerhof.at/


Publicerat

i

, , , ,

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *