Café Bar Restaurant Gabel

Café Gabel & Co Exteriört
Café Gabel & Co Exteriört

För inte alltför många dagar sedan så fick Café och Restaurant Gabel & Co celebert besök.

Café Gabel & Co ligger alldeles i närheten av Franz Josef Bahnhof i nionde Bezirk i Wien. Som så många andra Caféer så har även detta en liten mindre uteservering. Den har man lagt alldeles intill två rätt vältrafikerade vägar. Själva Caféet Restaurangen ligger i ett hörn. Det första man ser när man kommer in är själva bardisken och tidningsstället. Till höger så finner vi rökavdelningen som är avgränsad med glas väggar, och man har god ventilation där.

Utefter hela ytterväggen så finner vi en enda långs soffa i brunt skinn. Men jämna mellanrum så har man ställt ut lämpliga små bord för två och tre personer. Det gör det hela väldigt flexibelt, så även om man är ett litet större sällskap så fungerar det väldigt bra. Man får inte till den här hemtrevliga hemma vardagsrum känslan, men det är ändå riktigt gemytligt.

Café Gabel & Co Interior
Café Gabel & Co Interior

Sofforna är höga i ryggarna, och då menar jag riktigt höga och raka, visserligen är fönstren bra höga och släpper in en del ljus men det blir ändå lite skumt i lokalen. Skinnet på sofforna börja släppa på sina håll. Lokalen är inte så djup så man får faktiskt inte plats med så många fler bord än dom man har utefter ytterväggarna.

Servicen är god, vill till och med sträcka upp den till mer än god. Personalen, nu är det väl lika med familjen riktigt trevliga. Dom har förstått det här med service, och att ett leende ger så mycket mer tillbaks än att vara sur och otrevlig. Man tar ut smaklökarna på en trevlig intressant rundtur. Här låter man det klassiska Österrikiska köket få möta det mer medelhavs liknande köket i en explosion av smaker. Man tar ut svängarna lite mer än den vanliga kvarters restaurangen. Maten är vällagad och man lyssnar verkligen på kundens önskemål och försöker så långt det är möjligt också genomföra önskemålen.

Espresson som är så viktig för många, skall givetvis smaka på ett visst sätt också. Här når den dock inte upp till hög standard men väl så får den godkänt. Den första som kom in var alldeles för kall, nådde inte alls upp till rätt temperatur. Detta påpekades och en ny kom in med bättre temperatur men ändå inte riktigt tillräckligt varm. Créman var alldeles för tunn dock var den god.

Café Gabel & Co Tidningar
Café Gabel & Co Tidningar

Dagstidningar fann man i några olika variationer, dock hittades inga internationella dagstidningar. Men man hade ett gott utbud på olika veckotidningar. Det skulle även finnas fritt WiFi att tillgå, men denna dag så fungerade det inte helt enkelt.

Väl värt att nämna att här kan man betala med kort, dom vanligaste fungerar alldeles utmärkt att betala med. Alltså VISA och MasterCard samt Maestro.

Att ta sig hit är inte alltför svårt, man kommer hit med spårvagn 5, D, och 33, man också kliva av på Friedensbrucke tunnebanestation U4 och ta en liten kort promenad.

Totalbetyg: 3,4
Adress: Julius Tandler Platz 1, 1090 Wien
Hemsida: http://gabelco.at/


Publicerat

i

, , ,

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *